Privacy Policy

Home » Privacy Policy

Privacy Notice

Dear valued MYSHRED MOBILE SDN BHD clients,

This privacy notice for personal data (“Privacy Notice”) is issued to all our valued clients, pursuant to the statutory requirements of the Personal Data Protection Act 2010.

The personal data previously collected from you is being, and will continue to be, processed for purposes, including, without limitation, to communicate with you and services to you, respond to your enquiries or complaints, provide you with information or updates on new services or promotions offered by MYSHRED MOBILE.

We will not disclose any of your personal data to any third party without your consent except to our vendors and our suppliers, within Malaysia, if necessary, that provide related services in connection with our business, any party who undertakes to keep your personal data confidential, or to any person as set out in our Privacy Policy or to whom we are compelled or required under the law to disclose to. A copy of our Privacy Policy is available on our website at www.myshredmobile.com

It is necessary for us to collect and to retain your personal data. If you do not provide us with your personal data, or do not consent to the above or our Privacy Policy, we will not be able to effectively render services to you.

We are committed to ensuring that your personal data is stored securely. You have the right to request for access to, request for a copy of, request to update or correct your personal data held by us. You have the right at any time to request us to limit the processing and use of your personal data (for example, requesting us to stop sending you any marketing and promotional materials or contacting you for marketing purposes).

Your written request should be addressed to:

Address: A-28-6 Menara UOA Bangsar, No 5 Jalan Bangsar Utama 1, 59000 Kuala Lumpur.
Contact No.: +603 2283 4967
Email Address: info@myshredmobile.com

If we do not hear from you within the next fourteen (14) days from the date of issuance of this Privacy Notice, we will take it that you have consented to us continuing to process your personal data in accordance with this Privacy Notice. We will also take it that all personal data provided by you is accurate, complete, not misleading and kept up-to-date.

We reserve the right to update and amend this Privacy Notice and our Privacy Policy from time to time. We will notify you of any amendments to this Privacy Notice or our Privacy Policy via announcements on our website or other appropriate means.

This Privacy Notice is issued in both English and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistencies or discrepancies between the English version and the Bahasa Malaysia version, the English version shall prevail.

Date of issuance of this Privacy Notice: [19 May 2014]

Notis Privasi

Pelanggan MYSHRED MOBILE SDN BHD yang dihormati,

Notis privasi untuk data peribadi ini (“Notis Privasi”) diberikan kepada semua pelanggan selaras dengan obligasi statutori di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010.

Data peribadi anda yang telah dikumpulkan sebelum ini sedang, dan akan diproses secara berterusan bagi tujuan, termasuk dan tidak terhad kepada, berkomunikasi dengan anda, dalam memberi perkhidmatan kepada anda, memberi maklum balas terhadap pertanyaan atau aduan anda, memberi anda maklumat terkini mengenai perkhidmatan atau promosi yang ditawarkan oleh MYSHRED MOBILE.
Kami tidak akan mendedahkan sebarang data peribadi anda kepada mana-mana pihak ketiga tanpa kebenaran anda kecuali kepada vendor-vendor kami dan pembekal-pembekal kami di dalam Malaysia, jikalau perlu, yang memberikan perkhidmatan berkaitan dengan perniagaan kami, mana-mana pihak yang berjanji untuk menyimpan data peribadi anda secara sulit, atau kepada mana-mana pihak sepertimana yang tertera di dalam Polisi Privasi kami atau dikehendaki di bawah undang-undang. Sesalinan Polisi Privasi kami boleh didapatkan di laman web kami di www.myshredmobile.com

Kami perlu mengumpul dan menyimpan data peribadi anda. Sekiranya anda tidak memberikan data peribadi anda kepada kami, atau tidak bersetuju dengan perkara di atas atau Polisi Privasi kami, kami tidak dapat memberikan perkhidmatan secara efektif kepada anda.

Kami akan memastikan data peribadi anda disimpan dengan selamat. Anda mempunyai hak untuk meminta akses kepada, mendapatkan satu salinan, mengemaskini atau memperbetulkan data peribadi anda yang disimpan oleh kami. Anda mempunyai hak untuk meminta kami menghadkan pemprosesan dan penggunaan data peribadi anda pada bila-bila masa (contohnya, meminta kami untuk berhenti menghantar kepada anda iklan atau promosi atau menghubungi anda untuk tujuan pemasaran).

Permintaan bertulis anda perlu disampaikan ke alamat di bawah:

Alamat: A-28-6 Menara UOA Bangsar, No 5 Jalan Bangsar Utama 1, 59000 Kuala Lumpur.
No. Telefon: +603 2283 4967
Alamat E-mel: info@myshredmobile.com

Jika kami tidak menerima maklumbalas dari anda berkenaan perkara di atas dalam tempoh empat belas (14) hari dari tarikh Notis Privasi ini dikeluarkan, kami akan menganggap bahawa anda telah memberi kebenaran kepada kami untuk terus memproses data peribadi anda sepertimana yang tertera di dalam Notis Privasi ini. Kami juga akan menganggap bahawa semua data peribadi yang diberikan oleh anda adalah betul, lengkap, tidak mengelirukan dan terkini.

Kami berhak untuk mengemaskini dan meminda Notis Privasi ini dan Polisi Privasi kami dari masa ke semasa. Sebarang perubahan atau pemindahan terhadap Notis Privasi ini dan Polisi Privasi kami akan dimaklumkan di laman web kami atau melalui cara lain yang bersesuaian.

Notis Privasi ini diterbitkan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat sebarang ketidakseragaman atau percanggahan di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan digunapakai.

Tarikh Notis Privasi ini dikeluarkan: [19 Mei 2014]